Ik ben er!! - Reisverslag uit Hammanskraal, Zuid-Afrika van Marjan N - WaarBenJij.nu Ik ben er!! - Reisverslag uit Hammanskraal, Zuid-Afrika van Marjan N - WaarBenJij.nu

Ik ben er!!

Door: Marjan

Blijf op de hoogte en volg Marjan

09 Juli 2006 | Zuid-Afrika, Hammanskraal

Wow... na een dik lange vlucht tussen 2 oersaaie persoontjes (een duits, ander iets raars) kwam ik eergisteren alweer aan in dit prachtige land :D Werd door Mark en Regina(de andere Nederlandse vrijwilligster)opgehaald van het vliegtuig van Johannesburg en naar Tshepo Ya Bana (Hope for children) gereden op de -uiteraard- onverlichte snelweg.
Daar aangekomen stonden Chris en Kirsten, de geadopteerde dochter van Mark en Chris, nog te wachten in de keuken. De kinderen lagen uiteraard allang te slapen aangezien t al een uurtje of 11 was.
We zijn nu met 4 vrijwilligers, Regina, 2 pasgetrouwde Amerikanen(en met pas bedoel ik 2 weken geleden hehe) van begin 20 en ik natuurlijk, en we hebben n eigen cottage, wat wel zo rielekst is! de property van Mark en Chris is op zn zachts gezegd vrij groot, maar t ligt dan ook dik in the middle of nowhere. Ik heb geprobeerd foto's te laden op de computer maar daar ben ik duidelijk veel te dom voor hehe. Dus ik kan het helaas nog niet laten zien. Maar dat komt allemaal wel in een weekje of 5 dan!
Gisteren had ik gelukkig de morgen af, zodat ik goed uitgerust kon beginnen aan mijn verblijf hier. Er zijn op dit moment 11 kinderen, waarvan de 2 jongsten ongeveer 10 maanden uit zijn, en de oudste een jaartje of 8. Het is nu vakantie dus ze zijn allemaal thuis komende week. Wat opzich wel fijn is want dat scheelt een uur eerder opstaan (begin nu meestal rond half 8). DE oudste 4 jongens hoeven wij eigenlijk vrij weinig mee te doen, maar alle andere kinderen zijn wat aanhankelijker, al hangen ze meeste tijd van de dag rond in de playroom. De verhalen achter de kindjes zijn niet echt zo mooi, wat opzich ook wel te verwachten is. Zo zijn 2 kinderen letterlijk gedumpt door hun moeder in de wc(dik gat in de grond, niet zoals hie oop Tshepo waar t water gewoon drinkbaar is uit de kraan). Een ander kind was in een vuilniszak gestopt en achtergelaten op de vuilnisbelt..
Vandaag gingen Mark en alle vrijwilligers naar de kerk, wat een baptist church bleek te zijn, en we waren er ook de enige blanken.. best vreemd! maar wel leuk om mee te maken. Veel dansen en superspontaan, maar wel een beetje vreemd hehe. De dienst was zo bijvoorbeeld ook in 2 talen, Engels en een van de plaatselijke talen, Swana, of hoe je dat ook mag schrijven! Dat was ook wel bijzonder opzich, als ze gingen bidden gingen ze staan, een hand naar de hemel gericht en hardop in hun eigen taal bidden.. DAt zijn dus erg veel talen door elkaar, al was t maar een klein kerkje met een golfplaten dak. En niet te vergeten het drumstel en keyboard dat de dienst begeleidden. Anyway t was zeker leuk om er even uit te zijn.
Vanmiddag heb ik eindelijk mn fototoestel gepakt en wat foto's gemaakt van de kinderen. Vooral Noxolo, een 4 jaar oud meisje, vond t errug interessant hehe. Stompie (nickname van een 1,5 jaar oud jongetje, ben zn echte naam even vergeten) is superdruk en wilt de hele dag dansen, en is zeer snel van superannoying tot superschattig, en is echt een heel mooi kereltje. Er horen er eigenlijk minstens 5 geadopteerd te zijn, waar alleen van 1 meisje is het bijna zeker.. en ze gaat naar Nederland! echt supergrappig. Ik weet alleen niet meer of het Beautiful of Masego was.. Ik wil nu al minstens 3 kinderen mee naar huis nemen hehe. Themba, 10 maanden oude baby, is ook echt helemaal te gek. Vrij dikke baby met echt superlief gezichtje. Ik typ echt way too much dus ik ga maar stoppen, moet toch van internet af! finale wk is ook bijna voorbij dus kan ik dat nog even checken (Kirsten is helemaal soccerfan!)

Dikke kus uit zonnig! Zuid-Afrika

• 09 Juli 2006 - 20:28

Tessa:

Aaah! Superbe!!! Als ik dit zo lees! mennn, krijg ik zo'n zin om daarheen te gaan! Moet je de kinderen vooral vermaken?
    pfoe! Echt zoooo stoer:D
    Ik blijf je verhalen volgen! *Fan:D*
    Liefs!

• 09 Juli 2006 - 21:09

Dian:

He Nichtje:D Wat gaaf daar! Is t ook een btje mooi weer? lijkt me echt een hele ervaring;)ben ook benieuwd naar je foto's! Liefss

• 09 Juli 2006 - 21:15

Ellen:

Hee Marjan! Wat super zeg, om dit te lezen. Leuk dat het tot nu toe goed bevalt :). Ik ben heel erg benieuwd naar je foto's.
    XXX Ellen

• 09 Juli 2006 - 21:50

Robert:

Good thing goin on there:) echt heel koel van je wat je daar doet! k zou zegge veel succes en plezier verder, zit nu al te wachten op de volgende mail;) -x-

• 10 Juli 2006 - 10:19

Daphne (B):

Heey Marjan! Echt vaag idee dat je aan de andere kant van de wereld zit. Maar wel supercool(!!). Leuk verhaal over al die kinderen :D... Lijkt me ook vet ja om naar zo'n echte baptist church te gaan. Nou veel plezier de komende dagen, enne snel weer wat schrijven he :p

xxx Daphne

• 11 Juli 2006 - 22:52

Veertjuh:

zucht... marjannie... we kunnen egt niej 5 weken wachten op je fotows... je bent niej dom, je kunt heel goed fotows uploaden:D

whaha je wist nog eerder de uitslag van t wk dan ikkuh:O :P
    ikkuh net terug uit turkije, heel leuk maar nu heel verbrand... DENK AAN ZONNEBRAND:(
    je moet wel goed bijhouden hae?:D ik nieuwsgierig...
    veel kusjes, Veertjuh *FAN2:D*

• 13 Juli 2006 - 18:08

Edith:

Haai!! Sorry voor de late reactie maar mn inet werkt dus weer helemaal niet mee:@ Wauw t klinkt egt heel cool daar!! Maar er zijn dus niet egt hele zieke kinderen?
    En weet je al of je ingeloot bent? (Ik wel, en nog in Leiden ook:D en arme pechvogeltje Robert niet:() Njah, heel veel plezier nog!! En ik hoop dat mn inet het voordat ik weg ben nog een keer doet;)Doegdoeg!! Kus Edith